Ренесансът на легендарния R5

Ренесансът на легендарния R5

R5 ще живее, но електрически! Връща ли се Рено R5? Безспорно: душата на една марка се крие в нейните корени. Следователно прототипът Renault 5 е вдъхновен от миналото, но определено е ориентиран към бъдещето.

Изследването с преосмисления, емблематичен дизайн R5 показва как Renault иска да представи електрическа кола в Европа с желан съвременен дизайн. Разработчиците на Renault са поставили интелигентен градски автомобил на колела, който съчетава култовия R5 дизайн с електрическо задвижване.

В бъдеще иконата на стила може да е без емисии, но все пак да запази емблематичния си дизайн и със сигурност бързо да влезе в сърцата на франкофилите. Прототипът на Renault 5 придобива поразителните черти на оригиналния дизайн, но изглежда по-модерен.

Поясняваме за по-младите, че за нас R5, беше малка кола за периода между 1972 и 1996 година. Наричаше се Renault 5 и беше съкратено R5. Предшественикът е Renault 4, наследник е Renault Clio, но R5 никога не е бил с електрическо задвижване.

Това е реализирано чрез гладки повърхности и футуристични детайли. Предната част, текстилният покрив и трицветът на корпусите на външните огледала излъчват френски чар. Повърхностите и материалите са вдъхновени от света на електрониката, дизайна и спорта. Задните светлини са аеродинамични, а фаровете за мъгла в бронята са и дневни светлини. Има дори кимване към оригиналната „5“ на страничната релса, колелата и задното лого.

В областта на технологиите Renault би искал да разчита на така наречената "Software République" - отворена, съвместна екосистема, която се занимава със софтуер, данни, киберсигурност и микроелектроника. Това има за цел да обогати гамата от мрежови услуги на Renault. Освен това Renault иска да оптимизира продуктовото портфолио в полза на С сегмента. Седем от 14-те нови модела ще бъдат в C / D сегмента.

Френският автомобилен производител планира да пусне седем електромобила до 2025 г. Целта на Renault е да увеличи до 45% дела на продажбите в горните сегменти и в същото време да затвърди лидерството си в сегмента B. За да направи това се нуждае от нов - чисто електрически - R5.

Източник: снимка Renault


Споделете статията
Автор: Валентина Георгиева
Източник: АВТОНЕТ БГ
Сайт: avtonet.bg